Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sorsdöntő hét elé néz a balliberális oldal
  2013-01-22 07:21:22, kedd
 
 
Sorsdöntő hét elé néz a balliberális oldal
2013, január 21 - 20:13


Miközben a Bajnai-féle álcivil ellenzéki mozgalom a kifulladás jeleit mutatja, és sokat veszített népszerűségéből, az LMP hétvégi kongresszusán eldől, hogy kettészakad-e az ökopárt.

Egymás elől szívják el a baloldali szavazókat - jelentette ki az M1 Ma Reggel című hétfői műsorában Lánczi Tamás, a Századvég elemzője. A politikai elemző arra utalt, hogy Bajnai Gordon Együtt 2014 mozgalma látványosan vesztett lendületéből (tavaly ősz folyamán népszerűségük a biztos pártválasztók körében 22-ről 16 százalékra esett - a szerk.). Véleménye szerint Bajnaiék egyre kevésbé tudják megszólítani a bizonytalan szavazókat, ezért kényszerűségből húzódtak háttérbe.

Baloldali kannibalizmus

Ezzel szemben - mutatott rá Lánczi - Mesterházy Attila MSZP-elnök naponta hirdet programot, egyeztetéseket, ezzel gyakorlatilag átvette a kezdeményezést. Mint mondta, a választókat egyre kevésbé érdekli a ,,karmester" szerepe, vagyis hogy ki fogja vezetni a ,,demokratikus" összefogást, inkább a nem létező programról szeretnének többet hallani. A politikai elemző szerint ,,szervezeti kannibalizmus" folyik, a baloldali formációk egymás elől szívják el a szavazatokat, így maga az Együtt 2014 mozgalom létjogosultsága kérdőjeleződik meg.

Bajnai Gordonék az ígért ,,jobboldali személyiségek" felkutatásában is rosszul állnak. Eddig Urbán Lászlón, az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltjén kívül egyetlen jobboldalhoz köthető személy sem jelent meg a mozgalom körül. Az atv.hu január elején azután érdeklődött, hogy Urbánon kívül akadnak-e ismert jobboldali személyiségek, akik valamennyire kötődnek a szervezethez. Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke azt mondta: törekszenek rá, és lesznek, akiket a következő hetekben be is jelentenek a közvéleménynek (ez idáig nem történt meg - a szerk.).

Fotó: MTI

Schiffer András és Bajnai Gordon - Őszinte mosoly?

Egy tavaly novemberi Medián felmérés szerint teljes népességben a kormánypárt 26, az MSZP 14, a Jobbik 11 százalékon áll. Az Együtt 2014 10, az LMP 3, míg a DK 2 százalék támogatására számíthat. A megkérdezettek egyharmadának nincs pártja.

Jávorék a baloldalon...

Miközben a gazdasági érdekkörök által mesterségesen összehegesztett Együtt 2014 a napokban nemzetpolitikai fordulatot meghirdető MSZP-vel birkózik, a Lehet Más a Politika történetének eddigi legmélyebb válságát éli át.

Mint ismert, tavaly novemberben a párt kongresszusi határozatot fogadott el, amelyben kizárta az Együtt 2014-hez való csatlakozást. A népfrontosodás vezére, Jávor Benedek ezt követően lemondott frakcióvezetői posztjáról, és bejelentette, hogy öt parlamenti és három fővárosi képviselőtársával Párbeszéd Magyarországért néven önálló platformot alakítanak. (Jávor két helyettese Karácsony Gergely és Szabó Tímea lett.)

Egy MTI birtokába jutott dokumentumból kiderül, hogy a szakadár platform az LMP szombati kongresszusán ismét kísérletet tesz a baloldali fordulatra. Határozati javaslatukban kezdeményezni fogják, hogy a párt ,,haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az Együtt 2014-gyel egy alkotmányos és közpolitikai minimumról, és ennek talaján általános választási együttműködés kötéséről". Az Orbán-rendszer megdöntésében az LMP természetes stratégiai szövetségesének tekinti a parlamenten kívüli ,,demokratikus pártokat és mozgalmakat", ezzel szemben a leghatározottabban elítéli a ,,szélsőjobboldali radikalizmust", és kizárja a választási-kormányzati együttműködést a Jobbikkal.

... Schifferék a jobboldalon keresgélnek

A Népszabadság információi szerint az LMP egyik választmányi tagját és országgyűlési képviselőjét azzal bízta meg, készítsenek előterjesztést arról, melyek azok a mérsékelt jobboldali, konzervatív közösségek, amelyekkel az LMP-nek célszerű lenne hivatalosan is felvennie a kapcsolatot. A Schiffer András frakcióvezető által jegyzett előterjesztés szerint a megbízás ,,puhatolódzó megbeszélésekre", illetve a szóba jöhető szervezetek értékvilágának, korábbi pártpolitikai kötődéseinek feltérképezésére szól.

A döntést az LMP berkeiben állítólag többen megütközéssel fogadták, mivel az ökopárt tavaly év végén az MSZP-vel, a ,,demokratikus ellenzék legnagyobb erejével" jelentette be tárgyalások megkezdését - természetesen szakmapolitikai kérdésekben. Ez a két ünnep között megszakadt, mondván a felek megvárják, amíg a viszonyok ,,lenyugodnak".

Az LMP belső ellenzéke a társelnöki tisztség bevezetését is javasolni fogja, a pártot a jövőben két ellenkező nemű társelnök vezetné, akiket a párt országos kongresszusa választana meg kétharmados többséggel. Az országgyűlési frakció vezetője társelnöki funkciót nem tölthetne be.

A DK sorsára jutnak?

A Népszabadságnak több forrás is megerősítette, hogy a Párbeszéd Magyarországért Platform egy csomagban fogja benyújtani indítványait a kongresszusnak, és azokat együtt is kívánja átvinni. ,,Ha ez nem sikerül, akkor feltételezhető, hogy néhány képviselő kilép a pártból, és átül a függetlenek közé" - nyilatkozták többen a napilapnak. Amennyiben az LMP jelenleg 15 fős frakciójából ötnél többen távoznak, az a képviselőcsoport teljes felbomlását jelentheti (a házszabály szerint tíz fő alatt nincs érvényes frakció - a szerk.), és a Lehet Más a Politika a Demokratikus Koalícióval kerülhet egy szintre.

A Népszabadság információi szerint egyébként volt olyan regionális delegált, aki korábban kijelentette: előbb köt szövetséget a Jobbikkal, mint az MSZP-vek. Ugyanez az illető a mostani kongresszus napirendjére javasolta venni azt is, hogy az LMP határozza meg egyértelmű viszonyulását Horthy Miklóshoz és Kádár Jánoshoz. Előbbi kapcsán az indítványozó megjegyzi: ,,A Horthyhoz való LMP-viszonyulás határozza meg alapvetően a Fideszhez és Jobbikhoz, továbbá az ő választóikhoz való viszonyunkat. Horthy teljes elutasítása a Jobbik és Fidesz felé való zárást jelenti. A történelmi, társadalmi és politikai realitás Horthy 'megtűrt kategóriába' való utalása, ami körülbelül Nagy Imre mostani pozíciója a magyar pártoknál" - írja belső levelében az LMP-s delegált.

barikad.hu

http://barikad.hu/sorsdonto_het_ele_nez_a_balliberalis_oldal-20130121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pénzügyminiszter, feltérképezésére, képviselőcsoport, szélsőjobboldali, létjogosultsága, magyarországért, szövetségesének, megbeszélésekre, népszabadságnak, szakmapolitikai, népszerűségéből, nemzetpolitikai, kényszerűségből, összehegesztett, közvéleménynek, haladéktalanul, felkutatásában, népfrontosodás, feltételezhető, megkérdezettek, értékvilágának, kongresszusnak, egyeztetéseket, együttműködést, frakcióvezetői, kezdeményezést, kérdőjeleződik, előterjesztést, választóikhoz, mesterségesen, radikalizmust, kannibalizmus, egyharmadának, pártválasztók, kongresszusán, dokumentumból, balliberális oldal, kifulladás jeleit, baloldali szavazókat, politikai elemző, biztos pártválasztók, bizonytalan szavazókat, választókat egyre, baloldali formációk, ígért „, első Orbán-kormány, mozgalom körül, következő hetekben, tavaly novemberi, megkérdezettek egyharmadának, gazdasági érdekkörök, napokban nemzetpolitikai, Lánczi Tamás, Bajnai Gordon Együtt, Mesterházy Attila MSZP-elnök, Bajnai Gordonék, Eddig Urbán Lászlón, Szigetvári Viktor, Haladás Egyesület, Schiffer András, Bajnai Gordon, Lehet Más, Jávor Benedek, Párbeszéd Magyarországért, Karácsony Gergely, Szabó Tímea, Párbeszéd Magyarországért Platform, Demokratikus Koalícióval, Horthy Miklóshoz, Kádár Jánoshoz, Nagy Imre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Vannak arcok  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Környezetvédelem  Ha így haladunk...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  A Föld napja  Esti kép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Becsüld meg azt amid van,...  A keserű igazság  A végzet az  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Miért nem menti meg Jézus...  Búzaszentelés  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Kellemes esti időtöltést  Alvó cica  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  A fenyő nem szép fa, (...)  Beney Zsuzsa - Tavasz  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A Mester kezének érintése  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
balliberális oldal, kifulladás jeleit, baloldali szavazókat, politikai elemző, biztos pártválasztók, bizonytalan szavazókat, választókat egyre, baloldali formációk, ígért &#8222, első Orbán-kormány, mozgalom körül, következő hetekben, tavaly novemberi, megkérdezettek egyharmadának, gazdasági érdekkörök, napokban nemzetpolitikai, párt kongresszusi, népfrontosodás vezére, szakadár platform, baloldali fordulatra, párt &#8222, parlamenten kívüli, jobboldalon keresgélnek, mérsékelt jobboldali, megbízás &#8222, szóba jöhető, ökopárt tavaly, felek megvárják, viszonyok &#8222, társelnöki tisztség, párt országos, országgyűlési frakció, csomagban fogja, függetlenek közé&#8221, házszabály szerint, mostani kongresszus, indítványozó megjegyzi, magyar pártoknál&#8221, pénzügyminiszter, feltérképezésére, képviselőcsoport, szélsőjobboldali, létjogosultsága, magyarországért, szövetségesének, megbeszélésekre, népszabadságnak, szakmapolitikai, népszerűségéből, nemzetpolitikai, kényszerűségből, összehegesztett, közvéleménynek, haladéktalanul, felkutatásában, népfrontosodás, feltételezhető, megkérdezettek, értékvilágának, kongresszusnak, egyeztetéseket, együttműködést, frakcióvezetői, kezdeményezést, kérdőjeleződik, előterjesztést, választóikhoz, mesterségesen, radikalizmust, kannibalizmus, egyharmadának, pártválasztók, kongresszusán, dokumentumból, viszonyulását, javaslatukban, kezdeményezni, együttműködés, népszerűségük, tárgyalásokat, megdöntésében, országgyűlési, frakcióvezető, személyiségek, pártpolitikai, természetesen, megütközéssel, előterjesztés, gyakorlatilag, megerősítette, kongresszusi, népszabadság, támogatására, indítványait, történetének, szavazatokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.